Tulostusalueen koko: 25 x 21 x 20 cm
Pursottimen suuttimen koko: 0.4 - 0.6 mm.(Koneen vieressä lapulle merkitty mikä koko siinä on)
Sallitut materiaalit: PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glase, Carbon-fibers enhanced filaments, Polycarbonates
Filemantti paksuus: 1.75 mm
Kerroskorkeus: 0.05 – 0.3 mm
Aloittelijalle ohjevideo tulostimen käytöstä -- Guide for a new user (YouTube)
Mallinnukseen kelpaa periaatteessa mikä tahansa ohjelma joka osaa tuottaa STL-tiedostoja. Käytännössä kelpaa mikä tahansa 3D-mallinnukseen sopiva ohjelma tai 3D-CAD. Jos et ole käyttänyt vastaavia ohjelmia aiemmin niin alkuun (ja varsin pitkällekkin) pääsee Trimble Sketchupilla.
cd OPENSCADIN KIRJASTOT
esim cd /usr/share/openscad; mkdir libraries cd libraries git clone https://github.com/SolidCode/MCAD.git
MCAD kirjasto on käytössä koodissasi include MCAD/jotain.scad
Kappaleen suunnittelussa on hyvä pitää mielessä 3D-tulostiemen rajoitteet: tyhjän päälle ei voi tulostaa (ilman kikkailua). Pidä siis huoli että kappaleessa ei ole paria senttiä pitempiä siltoja, eikä kappaleen seinämä leviä liian nopeasti ulospäin.
Älä käytä missään vaiheessa mallien nimissä skandeja (ainakin replicatorG hämääntyy ääkkösistä)
Aina kappaleita ei tarvitse itse suunnitella, jos joku on sen jo tehnyt. Valmiita kappleita löytyy esim. https://www.thingiverse.com/ sivulta.
Jos haluat tehdä edes jollain tapaa mittatarkkaa, tee malliin seuraavat muutokset:
Arvot ovat ohjeellisia ja voivat muuttua eri tulostusparametreilla. Nämä ovat Curan oletusarvoilla. Jos teet mittauksia, saa tätä sivua päivittää. Eri muoveilla saattaa olla myös vaikutusta.
Huom!Jos tulostat PLA:lla, älä nosta lämpötilaa koskaan yli 215 C. Kovat lämmöt polttavat muovin suuttimeen kiinni.
Tulostimen vierestä löytyy tulostuskassa, johon laitetaan tulostetun kappaleen painoin mukaan rahaa tulostuksesta. Tulostus maksaa 0.3€/alkavaa 10g.
Huom! Älä sammuta tulostinta ennen kuin se on jäähtynyt.
ABS kutistuu aika paljon, verrattuna PLA:n, mikä aiheuttaa enemmän päänvaivaa. Kutistuminen voi aiheuttaa tasosta irtoamista ja kappale saattaa nousta epätasaisen kutistumisen takia, jolloin tulostusjälki huononee. Alhaalla joitakin vinkkejä, jolla onnistut paremmin:
Tulostimen huolto-ohjeet löytyvät prusan sivulta
Ongelmat ja korjaushistoria on kirjattu alimpana olevaan kappaleeseen. Jos teet jotain korjaustoimenpiteitä, käy kirjaamassa ne tuonne!
Suuttimen vaihto tässä vehkeessä on piinallisen hankala! Älä yritä, jos olet ekaa kertaa asialla. Vaihto pitää tehdä 250 asteen lämmöllä. Lämmityslohkosta pidetään kiinni 16mm kiintoavaimella ja suutin irroitetaan/kiristetään 7mm hylsyllä melko kireälle.
Läbin verkossa pyörii myös octopi ( tulostimen yläpuolella oleva raspi, jolla on usb yhteys controlleriin). Octopin kautta voi lähettää g-koodi tiedostot suoraan koneelta printterille. Kätevää. PrusaSlic3riin saa konfattua octopiin niin, että se lähettää tiedoston suorran octopille. Pitää vain hakee api-avain octopistä ja konfata slic3ri.
Telegram ryhmä, josta voi tiedustella octopin olo (/status, /abort), voi liitty alla olevalla linkillä:
Keskustelu yleisesti rintteristä ja mitä sen ylläpidosta.
Tähän kirjataan havaittu ongelma ja sen korjaamiseksi tehdyt toimenpiteet!
Lokakuussa Arno joutui purkamaan koko hotendin ilmeisesti vuodon takia.
28.10.2024 Martti / Aloitin Prusan hotendin kasaamisen käyttämällä osittain vanhan oman Prusani varaosia
4.11.2024 Matias jatkoi kasaamista
4.11.2024 Martti / Testasin tulostusta ja huomasin, että suuttimen kiristys oli unohtunut. Se pitää tehdä kuumana 250 asteessa! Tulostus pysähtyi ”thermal ” virheeseen, joka ilmeisesti aiheutui siitä ettei suutin ollut kiristetty oikein. Kiristin suuttimen ja kalibroin ekan kerroksen uudelleen.
* Pitää vielä varmistaa ettei jäähdytyselementin päälle ole vuotanut muovia!